Att göra


I Ban Phe finns småbutiker med allt från skor till kläder, små möbelaffärer, optiker, Tesco Lotus, Big C, Petas, fiskmarknaden utmed Suanson Beach och i gamla Ban Phe, restauranger, internetcafé, 7-Eleven, pubar, caféer, apotek, polis, banker och mycket mer. Det finns kort och gott allt du behöver.

Karta Klaeng

Shopping i Klaeng:
Här hittar du mataffärer som Tesco Lotus och även stora utomhusmarknader och andra småaffärer för enklare shopping.

Restauranger Klaeng:
Det finns ett stort antal restauranger att välja mellan även om de i stort riktar sig till lokalbefolkningen.

Nattliv i Klaeng:
Nattlivet i Klaeng är större än du tror. Det finns ett disco som heter Fusion som ligger ca 300 meter upp på väg 344, som är den stora vägen till BKK.
Det finns även några restauranger med levande musik och små pubar.

Orcid gård:
Gillar du blommor? Då ska besöka orkidéfarmen på väg 3181, ett par km ner på vägen till Mae Phim. Prisexempel: 4 st orkidéer 100 bath.

Nattlivet i Rayong:
Den perfekta platsen för party och en bra utekväll. Några ställen vi kan rekommendera är, Rayong Brew, Baantawan och Zoods.

Shopping i Rayong:
Laem Thong köpcenter har det mesta, men det finns ett brett utbud av både lokala marknader, köpcentra och andra platser att spendera dina pengar på.
År 2015 öppnades Central Plaza som har ett större utbud än Laem Thong.

Saeng Chan Beach Rayong:
En strand som är värd ett besök. Den består av mer än 100 små vikar och pirar som är byggda av stora stenar. Du kan hitta magi på varje strand i Rayong.

Sri Muang Park
Adress: Adulthamprapas Rd.Tha Pradu, Rayong 21000 Se karta

Sri Muang Park – är en fin park idag, men förr användes den till avrätta fångar. Det finns en lekpark där barnen kan leka av sig. Ligger i Rayong bakom stadens stadshus. Man hittar Sri Muang Park i Rayong bakom stadens rådhus. Det finns en staty vid namn Phra Phuttha Angkhirot, samt en lekplats för barn och fitnessutrustning för vuxna.

STRAWBERRY TOWN RAYONG

Brookside Valley Resort & Strawberry är en av attraktionerna i Rayong. Designen och konstruktionen av arkitekturen är vacker och unik med västerländska butiker, restauranger och caféer som ligger i vackra byggnader.
Namnet ” Strawberry Town ” är för att förmedla en känsla av sötma och ljus i staden.

Länk: Canopy Adventures – är du äventyrslysten och kan koppla bort höjdskräcken, då ska du boka ett äventyr här. Svinga dig fram genom trädtopparna från plattform till plattform på totalt 3 km.

Länk: Cartoon Network Amazone

Länk: Khao Chamao and Khao Wong National Park

Nationalparken ligger ca 50 km från Ban Phe. Chamao-vattenfallet består av åtta nivåer av vattenfall. Ta med bra skor, extra skor, extra kläder så att ni kan bada och MYCKET vatten, fika/mat. Sist men inte minst, ta med en bra kamera. Inträde: 400 bath/vuxen och 200 bath/barn under 14 år.

Länk: Khao Laem Ya – Mu Ko Samet National Park

Länk: Wat Pa Pradu. Där finns en stor liggande Buddha som är över 11 m lång och 3 m hög.
Länk: Lotus Crystal Factory. Kristallfabrik som ligger ca 30 km norr om Rayong. Detta är den enda kristallfabriken i hela Thailand. Öppet mån-lör kl. 8,00 am – 5,00 pm.

 

Länk: Suphattra Land. Välkänd fruktodling utanför Rayong.
Adress: 70 Moo 10 Tambol Nong La Lok. Amhur Bankai, Rayong 21120.
Öppet varje dag 08 am – 05 pm

Länk till karta

Länk: Dok Krai Reservoir – ligger ca 3,5 mil från Rayong, titta på alla djur som finns och för den som vill stanna längre finns möjlighet till camping.

Reservoaren täcker en area på 1300 hektar här ligger också utvecklings- och servicecenter Rayong-Cholburi vid Pluak Daeng, ett annat kungligt projekt av HM Bhhumibhol. Denna är centrum för utbildning och utveckling inom jordbruk och yrkesliv för människor. Många små projekt på 20 000 hektar mark.

Länk: Sobha Botanical Gardens. Sopha Botanical Garden – ca 3km från Ban Phe ligger denna garden med alla sina vackra tropiska växter. I trädgården står även ett par traditionella thaihus som är över 100 år gamla.
Länk: Nong Nooch Botaniska trädgård – länk till karta m m.

Länk: Sunthorn Phu Memorial Park. Sunthorn Phu är en av Thailands mest kända poeter.

Länk: Classic Forrest. Djungelrestaurang med poolområde och liten minidjurpark