Rayong

Ungefär 15 mil sydost om flygplatsen Survarnabuhmi (ca 2 timmar med bil) ligger Rayong stad och som samtidigt är en av Thailands 77 provinser.
Rayong är en pärla för dig som vill komma bort från turistfälor och leva i en thailändsk vardag och samtidigt få utrymme till en avkopplande semester. Här är du befriad från strandförsäljare och högljudda barer.

Östra Thailand är med sin 400 kilometer långa kust, känd för sina fina stränder, färska skaldjur och tropiska frukter. Förutom storstaden Rayong hittar du även de närliggande orterna Ban Phe, Mae Phim och Klaeng här som alla är värda ett besök med sin egen charm.

Rayong Town är en fiskeby av större slag. Nere vid hamnen kan du se de färgglada fiskebåtarna (Kor Lae) ligga i oändliga rader samtidigt som dagen fångst sorteras.
En dialog på engelska kan vara svår att få till, men glada och trevliga leenden kommer du med all sannolikhet att mötas av.

Från Ban Phe går båtarna vidare till en av Thailands absolut skönaste öar med de finaste stränder du kan tänka dig, mer om Koh Samet på: www.kohsametguiden.se